SUP wetgeving

Als onderdeel van de Single Used Plastic (SUP wetgeving) is La Place verplicht per 1 juli 2023 een meerprijs te vragen voor  drinkbekers en vormvaste voedselverpakkingen die plastic bevatten en bestemd zijn voor eenmalig gebruik buiten de verkooplocatie (om mee te nemen, af te halen of te bezorgen). La Place zet de opbrengsten in voor de verduurzaming van het aanbieden en  verpakken van onze producten. Concrete voorbeelden zijn investeringen in servies, spoelmachines en herbruikbare alternatieven.

Bij La Place serveren we onze producten altijd zoveel mogelijk op servies. Dat verandert niet en past volledig bij de doelstelling van de SUP wetgeving.

Natuurlijk zijn er ook nog steeds gasten die To Go (= niet in ons restaurant) van onze producten willen genieten. Dat kan vanaf 1 juli 2023 uiteraard ook nog, maar wel met een paar aanpassingen.

Bij To Go heeft de gast 2 opties; een verpakking van La Place (met een opslag) of een eigen verpakking meenemen (Bring Your Own). Dat laatste wil de overheid stimuleren met de SUP wetgeving en faciliteren we bij La Place extra door onze re-usabe bekers.

Kies je bij La Place voor een warme drank in jouw re-usable cup? Dan ontvang je €0,30 korting op je warme drank.

Indien de gast toch kiest voor een verpakking van La Place, dan zijn we verplicht daar een toeslag voor te rekenen van €0,01