La Place Alkmaar

La Place opende vandaag op feestelijke wijze het nieuwe restaurant in de HEMA in Alkmaar. Horecamanager Maria Boussetta knipte om 9.30 uur vanochtend het openingslint door, in aanwezigheid van La Place medewerkers. Ook op deze locatie verwelkomt La Place een nieuw food concept, dat afgelopen maand geïntroduceerd werd in een nieuwe vestiging in Hilversum. Door de handen ineen te slaan met HEMA, kunnen HEMA bezoekers in Alkmaar bij het winkelen óók terecht bij La Place voor heerlijke ontbijt- en lunchgerechten of een tussendoortje. Op deze locatie heeft La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen.

Het nieuwe restaurant, met 110 zitplaatsen, bezorgt gasten een echte foodbeleving, op diverse manieren. Het menu van La Place biedt zowel klassiekers aan als nieuwe favorieten. Gasten kunnen terecht voor de welbekende maaltijdsalades, sappen en broodjes met kruidenroomkaas, maar ook voor een tal van nieuwe gerechten. Zo heeft de nieuwe La Place plaatpizza’s op het menu staan met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta. Daarnaast worden gasten in het restaurant meegenomen in de verhalen achter bepaalde producten, en de stappen die La Place zet op het gebied van duurzaamheid. De paddestoelen uit de ragout van La Place worden bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en overgebleven croissants worden gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Verder kan op deze speciale locatie de HEMA tompouce natuurlijk niet ontbreken.

Locatie en openingstijden

La Place bevindt zich op de eerste verdieping van de HEMA aan Langestraat 72, Alkmaar. Gasten kunnen vanaf heden dagelijks bij deze La Place terecht tussen 09.00 en 18.00 uur. Uitzonderingen zijn donderdag (open tot 20.00 uur) en zondag (open van 12.00 uur tot 17.00 uur).