35 jaar La Place

28-10-2023 Het is feest! Dit jaar bestaat La Place maar liefst 35 jaar. In die 35 jaar is er nogal wat veranderd, daarom nemen we je graag even mee terug in de tijd.

Van broodje kaas tot fitness

Het begon allemaal in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De tijd van kadetjes met jonge kaas, broodjes bal, en misschien een huzarenslaatje. Culinair gezien was Nederland weinig avontuurlijk, maar in die periode begonnen er dingen te veranderen. Na de spirituele jaren ’70 waren mensen toe aan vernieuwing en werden ze zich meer bewust van hun levensstijl. De eerste fitnesscentra openden hun deuren en er kwam meer aandacht voor eten en drinken.

De eerste La Place

La Place speelde in 1987 als één van de eersten in op deze beweging. We begonnen een ‘marktrestaurant’, waarmee we het radicaal anders aanpakten dan andere horeca. Er waren verse vruchtensappen, saladebuffetten en versgebakken brood dat ter plekke werd belegd. In die markt-achtige omgeving konden gasten zelf een vers gemaakte maaltijd samenstellen. Revolutionair voor die tijd! Het bleek een schot in de roos. Bij de eerste La Place in V&D Hoog Catharijne in Utrecht liep het vanaf de eerste dag storm. Op basis van dat succes openden we steeds meer restaurants in andere vestigingen van V&D. In 1996 volgde het eerste restaurant buiten de deuren van het warenhuis: Hoofddorp De Brug aan de A4.

Zelfstandig succes

De formule bleek ook zelfstandig een succes, al snel volgden meer restaurants buiten V&D. Met onze restaurants zetten we een nieuwe standaard voor eten buiten de deur. Uit eten bij La Place was lekker informeel en van hoge kwaliteit. De succesformule van een laagdrempelig restaurant met hoge kwaliteitseisen, is waarmee we ons onderscheiden. Tot op de dag van vandaag!

Trends en traditie

We bouwen voort op onze traditie, maar vinden vernieuwen minstens zo belangrijk. Trends verwerken we in onze menu’s, als we ervan overtuigd zijn dat ze passen bij onze hoge standaard natuurlijk. De basis van ieder La Place-menu ligt in onze keuken. Iedere dag koken, bakken en proeven onze chefs tot ze helemaal tevreden zijn. Zij zijn de heart and soul van ons merk en maken samen met alle andere medewerkers La Place tot wat het vandaag is.

Zin in de toekomst

Inmiddels zijn we 35 jaar verder, wat een mijlpaal! Vol trots kijken we naar het verleden, en we kijken uit naar wat de toekomst ons gaat brengen. We zijn onze vaste gasten en alle medewerkers ontzettend dankbaar, zonder hen geen La Place.

De sfeer proeven van La Place nu? Bekijk het hier