VOORGENOMEN BESLUIT: LA PLACE VERDER ALS ZELFSTANDIGE ORGANISATIE

Jumbo en Vermaat beoogd aandeelhouders joint venture organisatie

Veghel, 03-06-2024 - La Place, onderdeel van Jumbo, maakt vandaag het voornemen bekend om als zelfstandige organisatie verder te gaan. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de succesvolle foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders. Het besluit tot de voorgenomen verzelfstandiging van La Place past bij de aangescherpte strategische koers van Jumbo. Bovendien biedt het meer ruimte aan de groei-ambities van de restaurantketen. In de voorgenomen joint venture behoudt Jumbo als mede-eigenaar exclusief de mogelijkheid om La Place producten in haar supermarkten aan te bieden. De medewerkers van La Place, Jumbo en Vermaat zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. De verzelfstandiging is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden en van goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteit. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

La Place bracht Jumbo inspiratie en onderscheid op food

“We zijn trots op het resultaat dat we met La Place hebben bereikt sinds we de horeca-organisatie in 2016 tot de Koninklijke Jumbo Food Groep konden rekenen”, aldus Ton van Veen, CEO van Koninklijke Jumbo Food Groep. “La Place bracht Jumbo meer inspiratie op food, onder meer op het gebied van innovatie, nieuwe recepturen en producten. Dat hebben we doorvertaald in concepten die we in onze Foodmarkten en de grotere Jumbo winkels hebben geïntegreerd. Dankzij deze toegevoegde waarde hebben we ons als supermarkt nog meer kunnen onderscheiden in de markt.”

Volgende stap voor La Place

“Sinds Vermaat in 2021 als franchisepartner toetrad, hebben we samen de gastvrijheid van La Place en de ambachtelijke bereiding van verse producten nog beter bereikbaar kunnen maken voor onze gasten”, vervolgt Ton van Veen. “La Place heeft in 2023 een goed jaar gedraaid en gasten zijn enthousiast over het aanbod en gemak dat met de formule ‘good food fast’ wordt aangeboden. Zowel de omzet als winstbijdrage waren in 2023 weer terug op het pre-COVID-niveau en we hebben een toenemend aantal gasten mogen verwelkomen. Met het aanscherpen van de strategische koers van Jumbo, is het ook tijd voor een volgende stap voor La Place. Door La Place te verzelfstandigen, geven we de organisatie nog meer ruimte om met de juiste kennis en kunde verder te groeien.”

Beslissing past bij positionering en uitbreidingsambities Vermaat

“Deze strategische beslissing sluit aan bij onze positionering en uitbreidingsambities”, vertelt Rick Zeelen, CEO van Vermaat. “Wij zijn franchise-ondernemer van 41 La Place restaurants en dat blijft ook zo in de beoogde constructie. Ik ben verheugd dat wij als mede-aandeelhouder in de toekomstige joint venture de groeiambities van La Place kunnen voortzetten om gasten te kunnen bedienen met een vers assortiment in deze foodserviceformule.”

Medewerkers in dienst bij joint venture

De beoogde zelfstandige La Place organisatie zal bestaan uit medewerkers van La Place die nu werkzaam zijn binnen de eigen La Place restaurants van Jumbo, evenals medewerkers van het huidige La Place servicekantoor in Veghel. Het voornemen is dat het La Place servicekantoor met de verzelfstandiging zal verhuizen van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel naar een nieuw eigen kantoor centraal in het land. Vanuit het servicekantoor worden in totaal ruim 70 restaurants in binnen- en buitenland ondersteund.

La Place assortiment blijft verkrijgbaar bij Jumbo

Klanten van Jumbo kunnen hun favoriete La Place producten bij Jumbo blijven kopen. Het Foodcollege van Jumbo, dat ook recepten voor La Place ontwikkelde, zal voor Jumbo recepturen, innovaties en versproducten blijven ontwikkelen. La Place blijft vanzelfsprekend zelf ook doorgaan met het ontwikkelen van eigen unieke recepturen voor hun restaurant assortiment. Zo blijven beide organisaties hun klanten verrassen met foodconcepten van topkwaliteit uit eigen keuken.

Toekomstgericht blijven ontwikkelen en groeien

“In de toekomstige La Place organisatie zie ik de verdere groei van de foodserviceformule met vertrouwen tegemoet. Het goede resultaat van de samenwerking met Vermaat van de afgelopen jaren ondersteunt dit”, besluit Van Veen.

***


Over La Place

Sinds 1987 is La Place een succesvolle foodserviceformule waarbij natuurlijke, dagverse en huisgemaakte producten de hoofdrol spelen. De horecaketen combineert het beste van de markt met een selfservice restaurant. Sinds de oprichting speelt La Place in op de trend van verse en lekkere voeding. Zo werken de professionals enkel met verse grondstoffen en worden eigen, unieke recepten voor de ogen van de gast bereid. La Place heeft naast 60 vestigingen in Nederland ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Koninklijke Jumbo Food Groep.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke historie. Begonnen in 1921 als levensmiddelengroothandel heeft Jumbo een indrukwekkende groei doorgemaakt. Inmiddels is het de tweede supermarktketen van Nederland. Wekelijks verwelkomt Jumbo miljoenen klanten in meer dan 700 winkels en online via Jumbo.com en de Jumbo app. Sinds 2019 is Jumbo ook actief in België en heeft daar inmiddels ruim dertig winkels. In alle winkels én online staat Jumbo voor lage prijzen, een kwalitatief goed assortiment en service met een glimlach. Klanten kunnen daarbij vertrouwen op de bekende 7 Zekerheden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Voor het welzijn van toekomstige generaties wil Jumbo het beste doen voor mens, dier en natuur. Het MVO-beleid van het familiebedrijf richt zich daarom op belangrijke onderwerpen als lokale verbinding, gezonder eten, duurzame ketens, beter milieu en goed werkgeverschap. Samen met klanten, collega’s, ondernemers, leveranciers en partners levert Jumbo een bijdrage aan deze belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Meer informatie over alle MVO-activiteiten.

Over Vermaat

Vermaat is specialist in horeca op maat. Als internationaal foodservice bedrijf staat Vermaat bekend om haar ondernemerschap en innovatiekracht. Met een team van creatieve, culinaire professionals werkt het bedrijf elke dag aan unieke oplossingen voor de horeca- en retailmarkt. Vermaat gaat voor een totaalbeleving, voor de gasten, collega’s, opdrachtgevers en partners. Sinds 1978 heeft Vermaat zich ontwikkeld van delicatessenwinkel tot de toonzetter in de wereld van eten en drinken. De no-nonsense mentaliteit en focus op continuïteit vormen de basis, waarmee Vermaat met een frisse blik de dynamische wereld van nu bedient.

Vermaat bouwt tijdloze partnerships met getalenteerde horecacollega’s in bijzondere restaurants en werkt met de allergrootste zorg voor mens en klimaat. Dit doet de horecaspecialist voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, luchthavens, pretparken, evenementen en nog zo veel meer. In binnen- én buitenland. Zo creëert Vermaat unieke concepten, mét de touch van Vermaat.