5 grappige weetjes over eten

5 grappige weetjes over eten die jij waarschijnlijk nog niet wist! De meeste mensen vinden groente maar saai, maar niets is minder waar! Na het lezen van deze weetjes kijk je heel anders naar groenten en kun je iedereen in het gezin verbazen met jouw brede kennis, tijdens het avondeten. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder

  1. Wist je dat…Wanneer je te veel worteltjes eet je zelf kan veranderd in een wortel? Dit is natuurlijk niet helemaal waar, maar in een wortel zit een stofje genaamd: betacaroteen. Dit stofje zorgt voor de vrolijke oranje kleur van een wortel. Betacaroteen heeft veel goede eigenschappen, zo helpt het bij het krijgen van sterke botten en goede ogen. Om echt een worstel te worden moet je heel veel en heel lang worteltjes eten, dus daar hoef je niet bang voor te zijn!
  2. Wist je dat... Aardappels als eerste groente ooit in de ruimte zijn geweest! Astronauten moeten ook eten wanneer ze in de ruimte zijn en daarom heeft NASA in 1995 besloten om aardappels mee te sturen in de raket.
  3. Wist je dat... Rode bietjes niet alleen superleuk zijn vanwege hun kleur, maar dat ze je ook echt vrolijk kunnen maken? Dat komt door een magisch stofje dat ze bevatten: 'tryptofaan'. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam het gelukshormoon aanmaakt! En raad eens waar 90% van dat gelukshormoon wordt geproduceerd? In je darmen, dus als je darmen blij zijn, ben jij dat ook!
  4. Wist je dat... Tomaten helpen tegen de zon. Ben je bang om zo rood als een tomaat te worden na een dagje vol zon? Geen zorgen, eet gewoon lekker wat tomaatjes! Tomaat zit namelijk boordevol 'lycopeen' dit is een stofje dat je huid beschermt tegen de Uv-straling en weet je wat nog beter is? Producten waarin tomaten zijn verwerkt, dus zet die tomatensap, -puree en/of soepje maar op tafel en bescherm jezelf tegen het zonnetje.
  5. Wist je dat...Wanneer je appels in het water legt ze blijven drijven? Appels blijven drijven, omdat ze voor 25% uit lucht bestaan. Probeer het een keertje thuis en maak er meteen een spelletje van. Probeer zo snel mogelijk zonder handen de appels uit het water te pakken met je mond.