Menu

Privacy- en Cookiebeleid

Introductie
La Place Food B.V. (La Place) stelt de veiligheid en vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens voorop. In dit privacybeleid hebben wij uiteengezet hoe wij jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens waarborgen. Dit privacybeleid heeft betrekking op gegevens die wij verwerken van de klanten van onze La Place winkels, website en mobiele applicaties waaronder de La Place Extra klanten.
 
Alle gegevens die je verstrekt, worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld en altijd conform de toepasselijke wet- en regelgeving. Wij verwerken jouw gegevens enkel voor het doel waarvoor wij je gegevens hebben verkregen. Dat doel kan zijn om je te informeren over aanbiedingen van La Place maar ook om de juiste La Place Extra status toe te kennen. 

Verantwoordelijke
La Place is de verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens zoals beschreven in dit privacybeleid. Onze bedrijfsgegevens zijn:
 
Rijksweg 15, 5462 CE Veghel
Kamer van Koophandel: 65200039
B.T.W.-nummer: NL856017437B01
 
Melding
Wij hebben de verwerking van de persoonsgegevens gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens conform de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Deze melding bevat informatie over de doeleinden, de persoonsgegevens en de instanties aan wie persoonsgegevens worden verstrekt. 

Wijzigingen
Wij kunnen dit privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen, bijvoorbeeld wanneer wij nieuwe diensten gaan aanbieden. De meeste recente versie van dit privacybeleid staat op www.laplace.com (Website) onder het kopje privacybeleid.
 
Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 15 februari 2016. 

Ontvangers
Bepaalde gegevens die je aan ons verstrekt kunnen worden gedeeld met door ons ingeschakelde derden zoals drukkerijen, e-mail en postverwerkers. Wanneer wij gegevens met derden delen zorgen wij ervoor dat die derden alle adequate technische en organisatorische maatregelen hebben genomen om de bescherming van je persoonsgegevens te waarborgen.
 
Jonger dan 16?
Wanneer je nog geen 16 bent, dan mag je ons alleen persoonsgegevens verstrekken als je daarvoor toestemming hebt gekregen van een van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger die dit privacybeleid hebben gelezen.
 
Beveiliging en bewaartermijn
De persoonsgegevens die wij via de Website verzamelen zijn beveiligd via de huidige gebruikelijke technieken. La Place bewaart de persoonsgegevens zo lang je een account hebt of zo lang als de wet dat voorschrijft. Bij de beveiliging en de opslag van je persoonsgegevens zal La Place altijd voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving.
 
Mijn La Place
Door je aan te melden voor Mijn La Place geef je La Place toestemming om jouw gegevens op te slaan in een beveiligde database. Met een Mijn La Place account is het mogelijk om deel te nemen aan de interactieve onderdelen van de Website. Wij monitoren jouw bezoekgedrag op de Website om de dienstverlening van La Place te kunnen bijsturen en te verbeteren.
 
De persoonsgegevens die je actief aan La Place verstrekt bijvoorbeeld door content te plaatsen via Mijn La Place worden gebruikt met het doel om:
•    je gelegenheid te geven om content te plaatsen op de Website;
•    een administratie bij te houden van alle bezoekers die een account aanmaken;
•    contact met je te onderhouden over of in het kader van de Website en onze diensten;
•    je op verzoek een nieuwsbrief toe te sturen; en
•    deelname mogelijk te maken aan eventuele acties.
 
La Place Extra
Door je te registreren voor La Place Extra geef je La Place toestemming om jouw gegevens – waaronder je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer – op te slaan in een beveiligde database en je op de hoogte te houden van alle La Place Extra activiteiten en aanbiedingen. Je aankoopfrequentie wordt bijgehouden om je in te kunnen delen in de juiste La Place Extra categorie (1, 2 of 3 sterren). Via La Place Extra kunnen wij ook bijhouden welke aankopen je gedaan hebt mits je hiervoor toestemming hebt gegeven. Dit doen wij om je persoonlijke aanbiedingen te bieden en korting te verlenen bij vervolg aankopen. Hoe hoger je La Place Extra status hoe meer korting en voordeel wij je kunnen bieden. Wij verwerken jouw geboortedatum om in het kader van La Place Extra ook om je eventueel een gratis product of verrassing te geven op je verjaardag.
 
La Place Nieuwsbrief 
Door je in te schrijven op onze La Place Nieuwsbrief geef je La Place toestemming om jouw gegevens op te slaan zodat wij je altijd op de hoogte kunnen houden over onze activiteiten en aanbiedingen. 
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kun je je in de eerst volgende nieuwsbrief die je ontvangt afmelden of via je instellingen op de Website.
 
La Place Gastenservice
Wanneer je een vraag of opmerking verstuurt via de La Place Gastenservice op de Website verwerken wij de door jouw opgegeven persoonsgegevens waaronder je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en de beschrijving van je vraag of opmerking. Wij verwerken deze gegevens enkel ter afhandeling van jouw vraag of opmerking en om met je in contact te komen om je vraag of opmerking af te handelen. Met jouw toestemming kunnen we de door jou opgegeven persoonsgegevens ook gebruiken om je een verzoek tot deelname aan een enquête toe te sturen.
 
Website
Bij elk bezoek aan de Website herkent onze webserver automatisch het IP-adres. Bij een bezoek aan de Website bewaren wij daarnaast:
Jouw e-mailadres als je boodschappen/vragen plaatst op de Website;
Jouw e-mailadres als je dit aan ons communiceert;
De domeinnaam van andere sites die je geraadpleegd hebt om naar de Website te gaan;
Alle informatie met betrekking tot de pagina's die je op de Website geraadpleegd hebt. 
Deze informatie gebruiken wij uitsluitend om:
 
De inhoud van de Website te verbeteren en beter af te stellen op de wensen van onze bezoekers;
Het aantal bezoeken op de Website te kunnen vaststellen. 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies op de Website. Een cookie is een klein tekstbestand dat opgeslagen wordt op je computer. Deze bevat informatie over je bezoek aan een website. Zowel La Place als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

Er bestaan verschillende soorten cookies. Als bijlage bij dit privacybeleid tref je een overzicht aan waarin (i) een opsomming is gemaakt van de cookies die door La Place worden gebruikt (ii) wie de cookie plaatst (La Place of een andere partij) (iii) de periode dat de cookie geldig is (iv) het doel van het betreffende cookie (v) en de gevolgen indien het betreffende cookie niet wordt geaccepteerd.
 
Waarvoor gebruikt La Place cookies?
La Place gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de performance van de Website te verbeteren. Hierdoor ontvang je bijvoorbeeld niet herhaaldelijk dezelfde informatie, je hoeft bepaalde informatie niet dubbel in te voeren. Cookies maken het surfen op de Website dus een stuk makkelijker. Daarnaast gebruiken wij cookies voor Google analytics om de Website constant te kunnen verbeteren, die cookies bevatten informatie die niet herleid kunnen worden tot een individu of PC.

De meeste browsers kunnen op een dusdanige wijze worden ingesteld dat cookies niet geaccepteerd worden of dat je wordt geïnformeerd zodra je een cookie ontvangt. Voor het niet toestaan van cookies, verwijzen wij je naar 'Help' in de toolbar van je webbrowser. Door het niet accepteren van cookies, kan het gebruik van de Website en onze diensten worden beperkt.

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op de Website. Als wij gegevens overdragen aan derden waarmee wij contractueel verbonden zijn, dan moeten deze derden in het kader van de contractbepalingen de volgende veiligheidsmaatregelen treffen: een veilige verbinding waarborgen waarover gegevens worden uitgewisseld.
 
Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens
Als je inzage wilt krijgen in de gegevens die wij over je verzameld hebben kun je op ieder moment contact met ons opnemen en eveneens een verzoek doen om deze gegevens te corrigeren of te verwijderen door een email te sturen naar gastenservice@laplace.nl.  
Uiteraard kan je ook zelf je persoonsgegevens aanpassen door in te loggen op de Website en naar de pagina Mijn La Place te gaan.
 
Vragen?
Als je vragen hebt over ons privacybeleid of het gebruik van cookies kan je altijd contact met ons opnemen per e-mail via gastenservice@laplace.nl.

Altijd alle acties & coupons op zak!